Werk zoeken als je net een diploma hebt

Werk zoeken is voor sommige mensen niet lastig. Veel mensen willen graag aan de slag, maar vinden de baan niet die bij ze past. Vooral mensen die net een diploma hebben gehaald, of mensen die de 50 zijn gepasseerd, kunnen nog weleens moeite hebben met werk vinden. Daarom hier een aantal tips voor mensen die niet zijn afgestudeerd en werk zoeken.

Werk zoeken: maak gebruik van je netwerk

Het is natuurlijk belangrijk om gebruik te maken van je netwerk als je werk aan het zoeken bent. Probeer dit netwerk echter wel zo breed mogelijk te maken. Heb je tijdens je opleiding bijvoorbeeld ergens stage gelopen? Bel het stageadres nog eens op, mogelijk hebben zij een baan voor je. Ook kan je bijvoorbeeld eens langs gaan bij de decaan van je opleiding, mogelijk weet hij nog een vacature die bij je past.

Zorg dat je sollicitatiebrieven op orde zijn

Werk zoeken betekent sollicitatiebrieven versturen. In de praktijk worden er veel sollicitatiebrieven met spelfouten verzonden. Veel werkgevers storen zich hier enorm aan. Het kan zeker geen kwaad om je sollicitatiebrief door een derde na te laten kijken. Denk er ook aan om je brieven op tijd te versturen, sollicitatiebrieven die te laat binnen komen, worden vrijwel nooit beantwoord.

Zorg dat je social media profielen op orde zijn

Als je werk aan het zoeken bent, let dan extra op je social media profiel. Een werkgever krijgt vaak veel reacties op een vacature. In veel gevallen zal een werkgever je even opzoeken op Facebook als hij geïnteresseerd in je is. Als je profiel niet echt representatief is, dan is de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek al een stuk lager. Verwijder daarom foto’s waarvan je denkt dat ze niet helemaal representatief zijn of scherm je profiel af!